Ungdomstävlingar

Ungdomsligan
Ungdomsligan är en intern poängtävling för JOK:s ungdomar där de sex bästa individuella loppen räknas. 100 poäng för seger. Avdrag med en poäng för varje minut man är efter. Är man mindre än en minut efter så får man också 100 poäng. Huvudklasser i svenska tävlingar, Nordcupen, KM och Ungdomsserien. För U- och Ö klasser får man halva poängen. Har man varit med på någon tävling, även inskolning, får man 10 poäng.

Prisutdelning ske i samband med ungdomsavslutningen i slutet av året.

Stockholms ungdomspris (UP)
UP är en tävling för Stockholms ungdomar i klasserna DH12-16 i regi av Stockholms orienteringsförbund. StOF:s ungdomskommitté utser varje år de tävlingar som ska ingå, varav de fem bästa räknas.

Ungdomsserien
Ungdomsserien (i regi av Stockholms orienteringsförbund) är en lagtävling där både goda resultat och stort deltagande premieras. Tävlingen genomförs i tre steg: Först två kretstävlingar, sedan en regiontävling och avslutningsvis en finaltävling. Deltagande föreningar får poäng vid varje deltävling som de tar med sig till den avslutande finalen.

Klicka här för mer info om aktiviterer som Stockholms Orienteringsförbund arrangerar (t.ex. UP, ungdomsläger och Ungdomsserien

Nordcupen
Nordcupen är en serie om fem tävlingar mellan klubbar i Storstockholms norra del som arrangeras under sen höst. Nordcupen är en mycket bra tävling för nybörjare som kan springa lätta banor. De som ska gå upp i en äldre åldersklass nästa år brukar ofta prova på den ny klassen för att förbereda sig inför nästa säsong.

Nordcupen är både en individuell träningstävlingsserie och med lagpoäng där vi alla tävlar för Järfälla OK. Är du med vid minst tre etapper får du medalj. Se mer information nedan.

Anmälan till nyborarkurs@jarfallaok.se eller via JOK:s hemsida ->Insidan ->Anmälan. Ange Namn, klass och sportident nr. Har du ingen sportidentpinne prata med någon ungdomsledare så fixar vi det.

Poängberäkning Nordcupen individuellt:
3 bästa tävlingarna räknas. Lägst totalpoäng vinner!
Vid lika poäng vinner den som har bästa bästa-resultat: 1,2,4 slår 1,3,3.
Fortfarande lika gäller bäst placering på 4:e bästa tävlingen.
Fortfarande lika vinner flest tävlingar.
Fortfarande lika ger delad placering!
För medalj gäller deltagit på tre tävlingar oavsett klass och oavsett resultat.

Klubbtävling Nordcupen
Varje godkänd start under de fem deltävlingarna ger klubben 1 poäng,
dessutom bidrar 1:a plats och 2:a plats i varje klass med ytterligare 2 resp 1 poäng

Uppdaterad: 2021-10-23 av Sara A.

D:7 T:19 Loggen