Av: Hans E. | Datum: 2006-01-16 | Visad 1770 gånger
På begäran av nöjda kunder redovisas receptet, som ursprungligen kom från Lina, men förädlats av kockarna Anne-Li och Hasse med tillägg av morötter och färsk koriander
Orientalisk lammgryta
Till 4 personer
500 g benfri lammbog i bitar (eller 800g bog med ben eftersom benfri kan vara svår att få tag i)
2 msk majsolja
2 gula lökar grov hackade
2-4 vitlöksklyftor
2 tsk mald spiskummin
1 tsk mald koriander
½ tsk krossade kardemummakärnor
2 krm nymald svartpeppar
2 lagerblad
½ tsk gurkmeja
4 dl vatten
2 tsk salt
1 burk kokta kidneybönor (400 g)
1-2 morötter
¤ Bryn bogbitarna i olja och lägg över dem i en gryta.
¤ Fräs lök, vitlök och alla kryddorna i olja i en stekpanna i 3 minuter.
¤ Lägg över löken och kryddorna i grytan. Slå på vatten och salta.
¤ Koka lök, kött och kryddor under lock i 50 min.
¤ Spola bönorna i kallt vatten och blanda dem i grytan. Lägg i slantade morötter som förkokats 10 min. Koka i ytterligare 5 min.
Klipp över färsk koriander och servera med ris som färgats varket gult med lite gurkmeja i kokvattnet
Järfälla OK ©2024 info@jarfallaok.se LoggenD:7, T:19.368805