Ängsjölyftet 2022

Av: Henrik H. | Datum: 2022-03-20 | Visad 232 gånger

Du som redan är vardagsledig dagtid eller kan göra dig fri en vardag i maj 2022: nu är anmälan öppen för att hjälpa till vid Ängsjölyftet!

Ängsjölyftet är något Järfälla kommun arrangerar för Järfällas skolor, där elever åk 4-6 får möjlighet att prova på olika idrotter. Förutom orientering, som vi bidrar med, brukar löpskytte, fäktning, bågskytte och cricket vara med. I år är både scouterna och Friluftsfrämjandet också med. För varje dag vi får ihop tillräckligt med ledare (minst 3 per dag vi deltar) och är med får klubben ett ekonomiskt bidrag från Järfälla kommun om 2000 kr. 2021 var vi med 7 dagar och hade tre ledare på plats varje dag. Dvs vi behöver inte vara med alla 17 dagar (parasportdagen är vi inte med).

Att hjälpa till innebär att sätta upp ett tält, fållor, star och mål samt sätta ut en kortare bana på morgonen innan första passet. Sedan handlar det om att instruera och informera skoleleverna om hur orientering går till. Det är fyra pass om dagen, två pass innan lunch och två pass efter. Samt sist hjälpa till att plocka in och undan efter sista passet. Första passet börjar 9:15 och sista passet slutar ca 13:45.

Utrustningen förvaras på plats i Ängsjö, i en container, under tiden vi deltar.

Anmälningssidan: https://jarfallaok.se/events/anmalan.php?vad=visa&tid=1427

Även halva dagar är det välkommet att hjälpa till!

Järfälla OK är med 17 maj - 25 maj 2022 (dock inte måndag 23 maj då det fanns tillräckligt med aktiviteter i Ängsjö även utan orientering)


Kommentarer

Logga in om du vill skriva en kommentar

Anmälan är åter öppnad men med lite förändring: nu anmäler man sig för de (angivna) datum/dagar man kan hjälpa till. De som hann anmäla sig innan jag var tvungen att stänga ett tag (pga planeringen av deltagande) är inskrivna enl. överenskommet.

Henrik, 2022-04-04

Det går inte att anmäla sig till Ängsjölyftet. Det verkar ha gått förra veckan.

Anders Eklöf, 2022-04-04