Säsongen är i gång!

Av: Leif M. | Datum: 2022-03-20 | Visad 248 gånger

Idag var det uppstartsträff i Granskog för ungdomar i åldersspanet 13-16 år.

Dagen inleddes med en välkomponerad gruppövning i en form av "sänka-skepp-orientering". Området var uppdelat i fyrkanter där den gruppmedlem som fått ansvar för den aktuella fyrkanten skulle avsöka densamma efter eventuell kontroll. Kontrollen kunde sitta vid en vanlig kontrollpunkt i fyrkanten, såsom en sten, ett bäckslut, en sänka o s v. Det kunde alltså finnas flera kontrollpunkter i fyrkanten att söka av..... Fanns det en kontroll, kunde det också finnas en platsficka med bilder på en skattkista. Den skulle plockas med och när alla  fyrkanter var genomsökta skulle man ta sig till Granskog för att tillsammans i teamet ta sig an nästa steg, klurigt eller hur!?

Efter ombyte så fick gänget besök av teorifavoriten Göran som tackade för entusiasmen under den teorikurs som han och Tomas L hållit i under senvintern. Göran gav några goda råd att plocka med sig ut på vårens tävlingar, "håll upp blicken" och "bomma smart" var de två råd som åtminstone jag kan bära med mig!

Dagen avslutades med säsongsplanering och genomgång av vilka läger som finns att åka på, något som verkade intressera de närvarande! Intresset var lika stort när lunchen anlände till klubbstugan i ljusbruna kartonger. Kartongerna tömdes snabbt på innehållet och de närvarande ledarna blev utan lunch denna gång, med något undantag, så apiten var god och lovar gott inför årets alla roliga tävlingar, läger och andra upptåg!


Kommentarer

Logga in om du vill skriva en kommentar