Ulf Radler har hastigt gått bort

Av: Andreas G. | Datum: 2021-11-25 | Visad 3904 gånger

Vi har idag nåtts av det oerhört sorgliga beskedet om att Ulf hastigt har avlidit. Han har varit medlem i Järfälla OK från tidigt 1960-tal och hade en framgångsrik tävlingskarriär. På senare år har han gjort ovärderliga insatser för klubben som kartritare och banläggare för våra stora arrangemang. Hans förmåga att rita kartor och lägga banor var vida känd i orienteringssverige och i banläggarkretsar nämns alltid hans namn med största respekt. In i det sista var han mycket aktiv med nya kartor och tankar kring utbildningar i klubben.

I sin roll som idrottslärare på skolan i Berghem har han alltid varit en stor ambassadör för vår förening och många av hans elever har under åren funnits i vår verksamhet. Åren 2002-2004 var Ulf ordförande för Järfälla OK.

Vi minns honom som en öppen, glad och sprallig person som alltid hade nya projekt på gång, som alltid var redo att rycka in och som gärna delade med sig av kunskaper till andra. Ulf kommer att lämna ett mycket stort tomrum efter sig som blir svårt att fylla. I juni detta år fyllde Ulf 70 år.

Våra varmaste tankar går till Ulfs familj

/Styrelsen gm Andreas Grunder

Ulf Radler 2021
Ulf i sitt rätta element
Ulf Radler riter kartan
Uffe 2018

Uffe Radler ta en paus
Ulf Radler visualiserar kartbilden


Kommentarer

Logga in om du vill skriva en kommentar

Vi blev vänner genom orienteringen i början av 70talet under min tid i Mälarhöjden. Efter min flytt till Lingbo och senare Ockelbo träffades vi sällan men när vi sågs blev det alltid några ord och leenden. Tiomila, Jukola och 25-manna blev sådana tillfällen och en gång fick jag fylla ut ett Järfällalag på Halikko stafetten.

Men när jag träffade Ulf på en sommarorientering i Mohed blev förvåningen stor när jag fick höra om hans koppling till Lilltjära. Byn som ligger inom cykelavstånd från mitt nuvarande boende. Dessutom bodde jag i Kilafors som liten knatte på 50-talet. Kölberg är ett berg jag varit på åtskilliga gånger och kartritningen som Uffe utförde där följdes med stort intresse. När Elofs minne arrangerades var jag såklart på plats. Nämnde då att en karta var på gång hemma hos mig och Uffe ville se den. Dagen efter cyklade han dit för koll av terräng och karta och det togs även några varv på elljusspåret i Holmsveden.

Dessutom var det du som fixade kartor när jag ordnade ett weekendläger för Ockelbo OKs ungdomar våren 79. Vi hade fått låna ett helt hus på Säbyholmsskolan av rektor Bertil Permen. Lägret avslutades med JOKs tävling på Järvafältet.

Vi är många som kommer att sakna ditt kunnande , kloka ord samt ditt vänliga leende .

Leif Kling, Ockelbo OK, 2021-12-21

Nåddes i veckan av det otroligt chockerande och tråkiga beskedet att min gode vän och orienteringskompis Ulf Radler hastigt gått bort.
Vi hade sporadisk kontakt genom åren sedan jag 1986 lämnade Järfälla OK för flytt till Dalarna. Vi hade ett långt samtal i telefon tidigare i höstas med löften om att ses nån gång. Annars träffades vi senast i samband med Luffarligan i Granskog förra hösten.
Uffe var den som introducerade Järfälla OK och orienteringen för mig 1966 då vi var klasskamrater i högstadiet. Inte anade man väl då att det skulle bli ett livslångt intresse. Vi var födda samma dag och det enda jag kunde stoltsera med var att jag var några minuter äldre för trots 55 års försök lyckades jag aldrig slå honom på en orienteringsbana - något vi faktiskt skämtade om i telefon senast vi hade kontakt. Vi fick i alla fall ett 20-tal år tillsammans i klubben innan jag bytte till mer nordliga skogar. Järfälla OK var min barndomsklubb och har alltid varit nära mitt hjärta, men trots att kontakten med klubbkamrater ur min generation tunnat ur med tiden fanns Uffe alltid bland de som fortfarande var aktiva.
Uffe var en fantastisk människa och en god kamrat - alltid lika positiv och lätt att umgås med. Det var ingen konst att bara fortsätta "snacket" som om det var igår man setts trots att det ibland kunde gå år mellan kontakterna.
Jag får instämma i Fogis ord i en kommentar på Facebook: ”Tänker att du nu får rita en helt ny karta på otrampade stigar i nån fantastisk skog Uffe”. Undrar om man kan ha TC på "de saligas ängder"?
Tankarna går till Lena samt barn och barnbarn. Vila i frid Uffe.

Borlänge 3 december
Leif Åkerblom, Stora Tuna OK - fd Järfälla OK

Leif Åkerblom gm Jonathan, 2021-12-03

Tårar är ord från Hjärtat som munnen inte klarar av att säga ......
vila i frid våra kära gamla kollega ,Uffe
Saknar dig
Sima på Berghemskolan

Sima gm Jonathan, 2021-12-02

Det känns osannolikt detta, just Ulf en så vital, aktiv kompis. alltid glad generös. Det känns så orättvist, hemskt... en chock att Uffe lämnat oss, en kompis med sån livslust, alltid glad, hjälpsam, aktiv, glad!

Minns honom sen alla år i JOK. Kanske extra mycket genom vårt aktiva kartintresse... Han var en klippa i klubben, för hela sin omgivning.

Med stor sorg, ulf e.

Ulf Eriksson, 2021-11-30

Jag vill bara instämma i alla fina ord i samband med Ulfs bortgång. Jag kom i kontakt med Ulf när jag började som aktivitetssamordnare på Barkarby Seniorträff förra hösten, mitt under brinnande Corona. Vi fick bara träffas utomhus under ett helt år, och för att ha något att göra kollade jag om det fanns några kartor i närområdet att uppbringa. Jag fick kontakt med Ulf som försåg mig med allehanda kartor. Sen september 2020 har vi orienterat varje måndag i ut och skur, Ulf har fått varenda 90- plussare att börja orientera här i Barkarby. Eftersom jag aldrig fick tillfälle att träffa Ulf vill jag gärna visa min tacksamhet här. Han var alltid så tillmötesgående och positiv.
Med vänlig hälsning Ingrid Larsen, Järfälla Seniorträffar

Ingrid Larsen gm Andreas, 2021-11-29

Så otroligt sorgligt och ofattbart. Uffe alltid så glad, hjälpsam, och pedagogisk. Och en otrolig klippa för klubben.

Det var bara någon vecka sedan jag träffade Uffe i samband med kartkomplettering och kartlayout till Nordcupen, där Uffe även var bankontrollant. Uffe var som vanligt energisk, glad, positiv och mån om att allt skulle bli så bra som möjligt (som vanligt fick man anmärkning på att stenars storlek skulle mätas, Uffe ringde mig även från skogen för att säga att en snitsel nog satt 5m fel och frågade om den kunde flyttas, som bankontrollant skulle förstås alla punkter dubbelkollas). Det känns bara så otroligt märkligt att Uffe, så full av liv, glädje och värme helt plötsligt inte finns med oss längre.

Robert, 2021-11-28

Ett oerhört tungt besked för klubben och inte minst för mig personligen.
Jag saknar ord....

Bo, 2021-11-28

Det är med stor sorg vi tagit emot Ulf Radlers bortgång. Vi är många som genom åren påverkats av Uffes glädje och positiva inställning till orientering. Jag lärde känna Uffe som 12-åring när han kom till träning i klubben. Han hängde redan då lätt med oss äldre. Senare inför 10- mila -72 tränade vi som skulle springa de längre sträckorna, Uffe, Sören Runesson och jag hårt och målmedvetet under vintern före. Det jag särskilt minns var jag när jag lämnade budkaveln till Uffe hur han förde upp oss i klar ledning. Uffe var alltid så analytisk, noggrann och delade gärna med sig av sina orienteringskunskaper. Som kompis var han alltid glad och hade glimten i ögat.
Ulf lämnar ett stort tomrum efter sig och mina tankar är hos Ulfs familj i denna svåra stund.
Tommy Uvhagen

Tommy, 2021-11-27

På normalt sätt är jag realist, men här önskar man sig att det är inte sant.
Uffe var en av dem första kontakten vi hade när vi flyttade till Sverige. Han hjälpte oss jätte mycket.
Tack för det Uffe!

Frank, 2021-11-27

www.youtube.com/watch?v=EzXbGQE0I70

Lars, 2021-11-26

Ofattbart. Mina tankar går till de närmaste. Vila i frid Uffe.

Håkan Malmström, 2021-11-26

Klok, seriös, pålitlig, alltid med gott humör och spjuverblick, beredd att förklara allt från det mest självklara till det komplicerade. En sann pedagog som vi alla kommer att sakna.

Gunilla, 2021-11-26

Ledsamt! En mycket god klubbkamrat. Alltid hjälpsam och glad. Senast för några veckor sedan hjälpte han mig med designen av kartorna till NPM, som alltid, proffsig och hjälpsam. Ulf kommer lämna ett stort tomrum i föreningen!

Lina, 2021-11-26

Helt ofattbart! Ulf alltid med glimten i ögat - alltid energisk, men samtidigt seriös, hjälpsam och noggrann i det han gjort. En stor förebild finns inte längre bland oss. Jag tänker speciellt på vad du gjort för JOK och Berghemsskolan, men även vad du betytt för mig som person.

Mats, 2021-11-26

Sedan slutet av 1970 talet, då Uffe klev in Barkarbyskolan som min gympalärare, har han varit min förebild.
En bättre människa är svårt att finna.
Känner en oerhörd sorg efter gårdagen dödsbesked.

Göran Lundqvist, 2021-11-26

Ett oerhört tragiskt besked. Uffe var den som fick mig att börja orientera som pensionär. Hans gedigna kunnande parades med en härlig positiv livsinställning och en aldrig sinande entusiasm. Lägg till detta en slagfärdighet och en varm, mänsklig humanism. Han kommer att saknas.

Per Lennart Karlsson, 2021-11-26

Så enormt tragiskt. Ulf var alltid en så glad, positiv och hjälpsam person. Han var som en slags mentor för mig. Du kommer alltid vara saknad.

Lars Palmqvist, 2021-11-26

Det är med bestörtning man tar emot beskedet att Ulf avlidit. Man minns ju Ulf som alltid glad trevlig och hjälpsam. Vi är födda samma år och har följts åt i samma ålders klasser i orientering med Ulf som den klart bättre orienteraren. Saknar dig. / Kjell

Kjell Lindblom, 2021-11-25