Ingen propagandadag...

Av: Leif M. | Datum: 2019-03-18 | Visad 414 gånger

Oj vilket uselt väder gudarna slog till med denna säsongspremiärdag.... Snålblåsten på Nynäshamnsleden var påtaglig på vägen ut mot Gustavsberg och den snöblandade nederbördens ankomstvinkel var nästa rakt mot bilfönstret när vi närmade oss tävlingsplatsen. Burr......


Ingen slog sig egentligen ner vid målrakan utan de tävlande sökte sig in under mer eller mindre bristfälliga takskydd och JOK-arna var utspridda både här och där det fanns någon chans att hålla sig undan. Det var många utmaningar denna dag och att med stelfrusna fingrar få på sig och knyta orienteringsskor var en av dem och vi var nog inte många som med jätteentusiasm tog oss de 1400 meterna till starten.

Väl där och i väg vände det, toppenterräng och roliga banor, mindre vind i skogen och nästan upphörande regnfall gjorde att mungiporna så småningom vändes uppåt och efter målgång träffade jag bara glada (om än ibland kalla och våta) JOK-are. Här nedan ser vi några av dagens tuffingar....

Att vi i JOK är en härlig och stor breddklubb blev också än tydligare idag. 59 startande JOK-are la grunden till att vi blev tävlingens största klubb. Tre segrare fick vi också, Jonatan Anderson i H14, Anne Lundmark i D70 och Anton Silier i H18 och ytterligare sex pallplaceringar! Grattis till er! Vilken säsongsstart!

 

T v: Walter ville inte starta idag (han var inte ensam om det)...., men efter målgång var han väldigt nöjd och här hänger han med H12K-tvåan och brorsan Arthur!

T h: Dagens största hjälte blev Max Boström som råkade på en del stora utmaningar i H12-debuten! Kommer man till kontroll 5 när man letar efter tvåan kan det ta 88 minuter som idag, men trots detta glada miner efter målgång! Starkt jobbat!


Kommentarer

Logga in om du vill skriva en kommentar