Krönika

Av: Leif M. | Datum: 2024-05-28 | Visad 240 gånger | Gillats av 4 medlemmar

När jag tänker tillbaka på den där dagen under pandemin, när Uffe hade bjudit in mig till att vara med och rita en karta i Viksjö, så är det ganska enkelt att landa i hur ”outstanding” han var i sitt gebit.

Hans blick var skarpsynt och snabbanalyserande och jag hade svårt att hänga med i svängarna, ja till och med att hänga med alls, jag tappade tråden och förmågan att se hur naturens tecken hängde ihop väldigt snabbt. En och annan sten kunde jag bidra med, men även här var de flesta för låga eller för små….. Jag fick dock med ett föremål på kartan, delar av en gammal harv i metall som rostig och fast nedsänkt i myllan som ett monument över en svunnen tid, den fick vara med på kartan efter en noggrann granskning. Det var mitt bidrag till kartvärlden och sannolikt kommer det att stanna där.

Föga anande jag där och då att det skulle bli mitt sista möte med Ulf och dagen då jag fick samtalet från Jonas Gold om att Uffe gått bort finns fast i mitt minne.

En tid senare började åtminstone mina tankar att gro om en minnestävling. Minns inte om jag pratade med Jonte eller Andreas först, men efter en tid lades förslaget fram till styrelsen och försommaren 2023 beslutade vi att vänta till våren 2024, tiden var för knapp att hinna med det redan 2023.


Tävlingsledare Rönnlund in action

I stället headhuntades Mats Rönnlund till posten som tävlingsledare och året som gått har, som alla år, snurrat på. Så plötsligt var det dags, maj månad 2024 gjorde entré och i lördags blev det verklighet. Det kändes fint.

Vet ni hur många medlemmar vi har i Järfälla OK? I skrivande stund är det 453. Det som slog mig allra mest i lördags var att så många var där. Cirka 80 funktionärer, många tävlande och andra på besök. Vid en genomgång av funktionärs- och resultatlistor får jag ihop cirka 170 unika medlemsnamn där. Sedan torde det röra sig om något tiotal som dök upp för att hedra Ulfs minne och eller titta på arrangemanget, så närmare 200 medlemmar var på plats, en vacker sommardag i maj då mycket annat lockar och pockar på uppmärksamheten. Där fanns också Ulfs familj, främst då Lena som dessutom tog ett pass som kontrollvakt på eftermiddagen, men också deras barn och barnbarn fanns med på en filt i vimlet nära markan. Det var härligt att se!


Lena Radler (t h) med vännerna Birgitta och Gunlög

Fint att se var det också när flera av Uffes gamla elever dök upp i form av JOK-are som inte längre är jätteaktiva. John, Calle, Anton och Oskar var några av dem, som dessutom ställde upp i stafetten, enkom denna dag! (Jag hoppas på mer framöver!)


Sek-chefen Grunder instruerar rookisarna Noah och William


Vännerna John, Calle och Simon


Virutosen i markan, Märit, med medarbeterskan Vera.


Kul att se bröderna Bartsch på plats. Här med syrran och pappa Fredrik


Tommy Uvhagen syns inte ofta i JOK-tröjan.


Leif Åkerblom i en JOK-tröjemodell jag aldrig sett tidigare

I funktionärsleden fanns återfunna krafter i bl a  Noah, William M och Vera. Likaså dök det upp JOK-veteraner jag knappt sett förut, exempelvis Per Leffler, Tommy Uvhagen och Arfinn K, stort! Även f d JOK-are dök upp och gjorde en slags honnör, i form av Noel Waldenfjord, Leif Åkerblom och paret Svensson.


Noel har klubbtröjan kvar! Får man drömma om en comeback?

Att vädergudarna var med oss, att alla tog ansvar, att tävlingsledningen och Jonte höll i tydliga trådar, att familjen Fogeby höll i skolgårdsorienteringen........ja, att allt klaffade så bra som det kan göra, det värmde åtminstone mig.


Agneta och Jan Fogeby basade för skolgårdsorienteringen


Tomas var glad!

Under rivningen pratade jag med veteranen Tomas Leffler. Han var glad över dagen, nästan lite lyrisk och smått rörd….”- jag känner mig så glad”, sa Tomas. ”Varför då?”, undrade jag? Jo, för att alla är här, så han och log stort. ”Det är underbart!”

En fin dag att minnas för oss alla!


Kommentarer

Inga kommentarer

Logga in om du vill skriva en kommentar.

D:9 T:28 Loggen