Vilket 10MILA!

Av: Maria E. | Datum: 2023-05-27 | Visad 860 gånger | Gillats av 6 medlemmar

Vi hade satt fyra resultatmål innan stafetten och vi lyckades nå tre av dessa och som grädde på moset fick vi en tiondels vinst via Oskar i NTNUI. Utöver detta så hade vi roligt tillsammans! Så min summering är att året 10MILA var väldigt lyckad och nu blickar vi framåt både mot 25MANNA i höst och nästa års 10MILA som går i Nynäshamn.

Lag 666 nöjda efter väl genomförd stafett.

De fyra resultatmål vi hade satt var att lyckas bättre än vad vi gjorde förra året i seniorklasserna. På damsidan lyckades vi med detta med råge då vi efter stabila insatser av alla löpare slog förra årets resultat med ungefär 100 platser och slutade 133 och 168. Om vi fortsätter som så är vi snart en klubb att räkna med! Bra jobbat alla tjejer! Till nästa år behöver vi mobilisera 14 löpare som kan hålla denna standard.

På herrsidan så kom vårt andralag strax bättre än förra året och här utmärkte sig våra ungdomar med att göra väldigt fina lopp. Förstalaget kom på plats 103 och förra året kom vi på plats 71. Men vi har haft en del avlopp som förklarar en del av detta. Jag hoppas att vi nästa år kan träna ännu mer fokuserat mot 10MILA, hålla oss skadefria och närma oss topp 50!

Även i ungdomsstafetten hade vi två lag till start och båda var godkända. Resultaten blev plats 56 och 124. Bra jobbat, men jag vet ju samtidigt att vi hade häng på ännu bättre men bom och sjukdom satte stopp för det.

Tack Ann för bra läger, tack Ann och Nils för allt jobb runt uttagningen av lag, tack alla ledare (Göran, Britt-Marie, Tomas, Manne, Henkan, Andreas, Thomas, Magda, Eric, Sara) för bra coachning av våra löpare.

Tjejerna i ungdomskaveln redo för start.

Benjamin spurtar mot mål.

och Arvidas.

Ida växlar till Sofia och en Dora väntar otåligt.

Felix redo för start.

Andrasträckslöparna Anders och Jonathan likaså:

Omstarten med Benjamin i bra position:

Vill ni läsa mer om NTNUIs seger finns det här:

orientering.se/utova-och-folj/nyheter/ntnui-tog-sin-forsta-seger-i-tiomila/

och en intervju av Oskar av radiosporten hittas här: https://sverigesradio.se/avsnitt/2160462 (52:30 min in i sändningen)

Våra resultat: https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=43111&organisationId=198


Kommentarer

En kommentar

Logga in om du vill skriva en kommentar.

Tack Maria. Jag nördade in mig i några sträcktider och blev  bl a imponerad av hur JOK tjejerna och killarna i D/H 16 och D14  tog  sig an utmaningarna i Damkavlen (Amanda str 2, Ida str 4 och Tiomilakavlen (Max str 5, Arvidas str 6 och Benjamin str 7. Livelox grafiken ger också en bra bild av fina lopp och några mindre missar. Starkt jobbat av er efter att först ha deltagit i Ungdomskavlen. 

Göran, 2023-05-29

D:9 T:50 Loggen