Spännande och lyckosamma SM-dagar

Av: Maria E. | Datum: 2017-09-24 | Visad 704 gånger

Nu är SM över för detta år och vi summerar här resultaten från de senaste två helgerna. 

På USM i Umeå blev det brons för Johan Lundbäck och en 9:e plats till Johan Langerak på sprinten. På lång-SM gick både Benjamin och Oskar vidare till A-final. Benjamin kom 33:a och en förkylning stoppade Oskar från start. På medel-SM gick både Johan Langerak och Oskar till A-final och i finalen lyckades Oskar knipa en 5:e plats och Johan kom 34:a. SM-helgerna avslutades med stafett och där kom vårt H20-lag på 19:e plats. 

Men SM är ju inte bara topp-resultat och om du klickar vidare så kan du få höra lite mer om våra äventyr.

USM:

Detta år hade vi hela 12st ungdomar anmälda till USM som gick i Umeå och Isak Langerak med som ledare på plats (han studerar sedan några veckor där). Tyvärr stoppade en envis förkylning Isak Westring från att resa med så till slut blev det bara 11 glada ungdomar som torsdagen den 14:e begav sig till Sthlms central och spottkoppen för att där träffa övriga ungdomar från Stockholm. Detta år var det nattåg som gällde och det var väldigt uppskattat. 

Första dagen var det dags för sprint och det vara en ganska lång väntan i en gympasal innan det startade. Det var många fina prestationer och resultat och bäst lyckades Johan Lundbäck som blev 3:a i H15. I H16 fick vi två fina resultat via Johan Langerak och Anton Silier (9:a och 12:a). På flicksidan gick både Ellinor Björklund (D16) och Sofia Edvardsson (D15) bra och båda gjorde stabila lopp och kom i mitten av resultatlistan.


Stockholmarna som kom på podiet i sprinten.

På lördagen var det dags för långdistans och det verkar ha varit både en fysiks tuff terräng och utmanande orientering. Vi fick denna dag inga resultat som räckte till podiet, men bra resultat och prestationer från Manne Hammarberg och Johan Lundbäck i H15 som kom 21:a och 22:a, Anton Silier i H16 som kom 20:e och Ellinor Hamberg som kom mitt i resultatlistan. 

Sista dagen var det distriktsstafett och våra ungdomar representerar då Stockholm. Traditionsenligt var det vackra ansiktsmålningar på och dans och sång till 'Stockholm, Stockholm, Stad i världen'. Det slutade i dur för Stockholm då vi vann stafetten, dock denna gång utan någon JOK:are i laget.


Krigsmålningar och dans.

Våra ungdomar verkar ha haft väldigt roligt på resan som avslutades med gemensam pendeltågsresa sent på söndag kväll.


Äntligen hemma igen.

SM-lång:

SM-lång gick i Klockhammar i Kilsbergen (de blå bergen) och inleddes med kval på lördagen. Vi hade tre juniorer till start, Benjamin, Noel och Oskar.  Benjamin och Oskar gick vidare till A-final. 

Oskar vaknade tyvärr med en förkylning så på söndagen hade vi endast Benjamin och Noel till start. Benjamin gjorde ytterligare att bra lopp och kom in i ledning. Det räckte tillslut till en 33:e plats. 


Benjamin ekiperar sig.

SM-medel:

Även SM-medel gick i Örebro, men strax söder om i Nyckelhult och terrängen här var betydligt plattare och mer likt norra Stockholm enligt speakern. Till medel SM hade vi sex löpare till start, Benjamin, Jefta, Johan Langerak, Johan Lundbäck, Noel och Oskar och de huserade under helgen på hotell Best Western i  Eurostop Örebro och drack väldigt mycket chokladdryck. Med på resan var även Anton från Waxholm. 

Första dagen var det dags för kval och det gick allra bäst för Johan La och Oskar som stabilt tog sig vidare till A-Final. Jefta fick tyvärr en översträckning i knät och fokuserade efter kvalet på att vara lagledare. 

På lördagen var det dags för finaler och banorna gick nu i betydligt svårare terräng och det bommades mer än i kvalet. Det blev inte mycket bom för Oskar som kom in i ledning och det räckte ända till en 5:e plats i finalen. 


Podiet H18 medel-SM.

Men dagen var långt ifrån över för våra SM-löpare. På väg ner i hissen till middag 'råkar' hissen stanna och dom blir kvar där i 40 minuter medan en reparatör försöker få upp dörrarna. Det slutar med att de får krypa upp igenom en ca 50 cm hög springa och Jefta får beröm av reparatören för att han är en bra kapten för vårt gäng. Vi har dock börjat en brottsutredning för att se om det är någon av våra kombatanter som ville stoppa oss från start - vi får återkomma i denna fråga.


Fast i hissen - räddade.

SM-stafett:

Sista dagen var det stafett och det var mycket att göra redan dagen innan då vi pga knäskador på både Jefta och Johan Lu behövde ringa in två reserver till vårt H21-lag. Turligt så var både Eric Roller och Aleksandr Manoylov genast med på att springa. Vår resa började redan 05:52 i Kallhäll då Aleksandr hämtades från stationen och gick vidare till Bro för att hämta Eric. Väl framme i Ånnaboda började vi undra vart vi kommit då dimman låg tjock i de höga bergen. 

Men först till start var Johan Langerak i H20 och han fick en OK start, men inte super vilket gjorde att han fick springa stora delar av banan själv. Han gick dock stabilt och kom in 24:a, 6.27 efter tät. Han växlade över till Benjamin som tyvärr inte gick lika super som helgen innan och vi tappade till plats 33. Han växlade till Oskar som gick ut 20 minuter efter tät. Oskar startade väldigt bra och vid varvningen var vi uppe på plats 20 och på sista halvan tog han ytterligare en plats så vi slutade 19, 4:e bästa Stockholmslag. Det var andra året i rad vi ställde upp med denna trio och vi blev några platser bättre än förra året.

H21 med Nils på första startade 10 minuter efter H20 och Nils gick strålande från start, vid första radio låg han 20:e. Några radio-rapporteringar senare dundrar han in på 3:e plats, 12s från tät, och får nog Eric som står och väntar på att växla att tända till lite extra.

Men det var tyvärr fel på radiorapporteringen för de ca 50-lagen innan oss. Vi fortsätter tappert och är en av de sista klubbarna som lämnar arenan, med två godkända lag och lite trattisar.

Nu laddar vi om mot kommande helgers roliga tävlingar.


Kommentarer

Logga in om du vill skriva en kommentar

Såg ut att vara roliga banor på stafetten. Tur att det var mobiltäckning i hissen, hur hade det annars gått?

Magnus L, 2017-09-25