Järfälla OK vinner Silverkotten för sin utmärkta ungdomsverksamhet!

Av: Maria E. | Datum: 2017-07-25 | Visad 590 gånger

Under prisutdelningen på O-Ringens första dag fick stolta JOKare gå upp på scenen för att ta emot det fina priset Silverkotten för vår ungdomsverksamhet och vi firade glatt med tårta efteråt på campingen.

Silverkotten 2017:

Skogssportens Gynnare delar årligen ut tre stipendier till en förening från vardera Götaland, Svealand och Norrland, varav en utses till årets ungdomsförening och tilldelas konstnären Olle Carlströms miniskulptur Silverkotten samt en prissumma på 20 000 kronor. De två övriga föreningarna får vardera 10 000 kronor.

Motivering:

Järfälla OK har under de senaste fem åren gått från att ha varit en förening med en handfull ledare och 30-talet barn och ungdomar i verksamheten till att idag kunna räkna in c:a 20 ledare och omkring 130 aktiva barn och ungdomar - samt en kö till verksamheten!

Rekryteringen sker främst på två sätt: 
- Member gets member – nöjda barn och föräldrar som varit med något/några år rekryterar spontant nya barn från vänkretsen.
- Ängsjölyftet – den riktade verksamheten mot skolorna i Järfälla kommun där klubbens äldre medlemmar träffar skolbarn som de introducerar i orienteringens värld.Skolkartor finns vid ett antal av kommunens skolor.

Föreningen lägger stor möda på de administrativa rutinerna för redovisning av alla olika aktiviteter. Samtliga ledare med gruppansvar rapporterar löpande aktiviteter i Idrottonline. En person i föreningen har dessutom ett övergripande ansvar för aktivitetsrapporteringen som man tillsammans med rutinen för medlemsavgifterna använder för att få bättre kontroll på vilka barn som tillkommit och/eller lämnat verksamheten. 

Järfälla OK är en aktiv tävlingsarrangör och arrangerar många motionsorienteringar som genererar nya medlemmar. 2016 arrangerade föreningen Ungdomsseriefinalen, ett uppskattat arrangemang som fick många rosor från Stockholms OF och aktiva och ledare från de övriga deltagande klubbarna.

Föreningen genomför träningar varje tisdag året om, under vintern inomhus för de minsta, samt olika former av dagläger och stafettläger m. m.

Järfälla OK har vi idag en fullt utbyggd rutin för rekryteringen av ledare/tränare/funktionärer och där är ungdomssektionen mycket involverad. 

2016 var Järfälla OK:s bästa ungdomsår på en hel generation. De som varit med i klubben länge jämförde den med "hur det såg ut på 1980-talet". Klubbens stora framgång var att bli 2:a i Stockholms Ungdomsserie, som i sig växt till rekordnivå. Föreningen vann Nordcupen och hade stora framgångar i flera ungdomsklasser under året. 

Järfälla OK har en fin och genomtänkt verksamhet och får som mottagare av Silverkotten 2017 stå som förebild och stimulans för andra föreningar att lyckas med sin verksamhet. Skogssportens Gynnare säger grattis till Järfälla OK och lycka till med att ta nästa steg i utvecklingsarbetet med devisen: Bredd ger spets, inte tvärt om!


Kommentarer

Logga in om du vill skriva en kommentar

Riktigt kul och välförtjänt !!

Ulf, 2017-07-30